Underleir

FAQ

FAQ

Også kjent som ‘Ofte stilte spørsmål’.

Om du er nysgjerrig på å høre andre leirdeltakere sine erfaringer tidligere år, så er en god kilde til dette Facebook-gruppen Underleirere. Vi er ellers alltid åpne for spørsmål eller kommentarer via kontaktsidene, om du ikke finner svar på spørsmålet ditt i denne listen.

Du finner prisliste på billettbetalingsløsningen vår Hoopla.

Nei, det er deilig å henge rundt i området. Folk med ledige dager ordner fjellturer, fisketurer, spilling osv på egen hånd.

Fellesnevneren for leirdeltakerne er at vi gjerne bor i by, sitter litt for mye i hverdagen og har lyst til å lære noe nytt, samtidig som vi har det artig. I følge leirreglementet spør vi ikke hva folk jobber med.

Men NRK kan spørre og da svarer folk, vettu. I dette NRK-klippet kan du se at Underleir tiltrekker blant andre medisinstudenter, ingeniører, app-utviklere og psykologer fra hele landet.

Det er faktisk ikke posebukser, gjøgling og hampprodukter (eller ingen har iallefall gjøglet, hampet eller posebukset seg så langt), men en liten pause fra hverdags-maset og muligheter til å gjøre ting du ellers ikke rekker eller har mulighet til å gjøre.

Jepp, fire måltider om dagen er inkludert i døgnprisen per seng.

Vi er skikkelig gode på spesialdietter, så om du har allergi eller er vegetar/vegan, så er det intet å frykte.

Maten var sjukt bra i fjor, og vi har ikke tenkt at det skal bli noe dårligere i år. Når været tillater det spiser vi på langbord ute under åpen himmel. Regner det, spiser vi i spisesalen.

Blir du småsulten mellom måltidene er ikke det noe problem, det blir tilgang på brødskiver og overskuddsmat.

Leiren starter på mandag, for de som vil ha frokost kl 9 og de som vil komme rett på kurs kl 10. Siden vi vet at det er et stykke å dra for mange av våre deltagere er det mulig å komme til leir fra søndag kl 16, uten tillegg i prisen. Det blir ikke servert mat på ankomstdagen, men vi stiller frem bålpanne.

Du kan bestille og betale billetter og kursavgifter på vår HOOPLA-side, ved å følge lenken til Hoopla. Der kan du betale med de fleste kjente bankkort. 

Du kan betale med kort og kontant i baren på Phillipshaugen.

Klær til alt slags vær

Dette er vestlandet, under leiren kan det være 30 grader og strålende sol, eller det kan sludde sidelengs. Siden vi skal være ute mye, er det viktig å huske at en pakker med seg både varme sokker, superundertøy og badeklær.

Sengetøy og håndklær

Sengetøy er inkludert i prisen i Køyesengbonansa og Krøsus, men de håndklærene du trenger i løpet av oppholdet må du enten ta med selv, eller leie av Phillipshaugen.

Sykkel

Det er veldig fint å sykle i Øksendal, mens det er skikkelig dårlig kollektivtilbud.  Derfor anbefales det å ta med sykkel.

Reisen til Øksendal kan for eksempel gå med fly til Molde, og så med buss 902 til Øksendal. Bussturen Molde-Øksendal tar 1t 15 min.

Det går også an å fly til Kristiansund og ta buss derfra.

Reise med buss 902 fra Trondheim.

En kan ta Dovrebanen til Oppdal, og så buss derfra og til Sunndalsøra/Øksendal. De fleste bussene korresponderer med togene som kommer fra Oslo.

Med bil fra Tronheim tar reisen ca. 3 t 20 min, fra Oslo ca. 6 t 30 min og fra Bergen ca. 10 t.

Det er jo hyggelig å bli kjent med nye folk på vei til og fra leiren også, så vi oppfordrer de av Leirdeltakerene som kjører bil med plass til en ekstra passasjer eller to, om å poste dette på Facebookeventet vårt eller i gruppen Underleirere.

På Phillipshaugen, i to-, tre- eller firemannsrom. Vi legger folk av samme kjønn på samme rom med mindre man ønsker seg noe annet. Man kan også be om å få dele rom med noen man kjenner, så ta med en venn, eller risikerer du å å få minst en ny en. Man betalter per seng, så om du vil ha et rom for deg selv, blir det et påslag i prisen. Vi har også en egen teltplass. Har du med deg dyr, vil du bli henvist til den.

Du får en tørn som ordenselev, der du steller i stand til frokost/kvelds, og rydder litt. Og så må du ikke plage andre, du må være grei og snill.

Nei, etter å ha forsøkt på å arrangere familieleir i 2015 og 2016 har leirkomiteen kommet frem til at tiden enda ikke er helt moden til å ha barn med på leir. Vi kommer til å prøve igjen om noen sesonger når vi har fått enda bedre styr på voksenleiren.

Vi ønsker at leiren skal være allergivennlig. Om du vil ha med hund, så ta hensyn til allergikere spesielt og andre generelt. Du og hunden din må sove i telt på teltplassen vår, og hunden kan ikke bli med innendørs.

Og husk at det er sau i området. En sauebonde har lov til å skyte en hund om den nærmer seg sauene hans! Da er det ekstremt viktig å overholde båndtvangen.

Leiren blir ikke et skikkelig avbrekk fra den moderne hverdag om alt skal instagrammes hele tida. Vi ønsker en mobilløs hverdag, og ved kurs, workshops og enkelte fellesaktiviteter vil du bli bedt om å legge fra deg mobiltelefonen. Men vi legger ikke ut på langtur uten mobiltelefon. Bare tenk hvor redd mora di blir da!

Hvis du finner ut av at du ikke kan være med på leir, kontakter du oss senest fire uker før leirstart, etter det har vi ikke mulighet til å refundere leirkontingenten.

I 2015 og 2016 kjørte vi lange kurs, på 3 dager, som går mandag til onsdag og torsdag til og med lørdag, samt dagskurs nesten hver dag. Så en kan velge ett langt og 3 dagskurs, 2 lange kurs, bare dagskurs eller ingen.

Er du sambygding, eller fra et annet sted i Sunndal kommune, kan du få være med på kursene uten noe ekstra dilldall. Du betaler da det samme som de andre kursdeltakerene, og om du vil spise sammen med Underleirgjengen, betaler du 200 kr per dag for det. Velkomn ska dåkk varra!

Har du lyst til å holde et kurs eller en workshop? Det kan du gjerne! Bruk kontaktsidene så finner vi ut av alt det praktiske.

Scroll to top