Underleir

Pilfletting

Pilfletting

  • Kategorier: 2020 og Kurs og utflukter

Kursbeskrivelse

Pilfletting er et eldgammelt håndverk, faktisk eldre en pottemakerfaget. Mennesker har alltid trengt noe å sanke i, å transportere eller oppbevare i, og de har nyttegjort seg av de materialene som har vært tilgjengelige. I Norge har f.eks hassel, einer, never, røtter og selje vært gode flettematerialer.

Selje er en salix og en slektning av pil som er det materialet vi skal bruke på kurset. Pil er smidig og bøyelig og egner seg veldig godt til tradisjonell flett, men og mer kreative prosjekt.

Kursplan

De to første kursdagene lager vi en kurv. Det er en spennende prosess å starte med noen kvister, en kniv og en pilsaks, og ende opp med en flott kurv som en kan bruke til alt mulig nyttig. Her vil du kjenne på mestring og glede over å skape noe med egne hender!

Vi er innom ulike teknikker og lærer hvordan en kan forme og «bestemme» over dette flotte naturmaterialet. Vi starter med å lage en bunn, og fortsetter med kimning, sideflett, kant og hank i en eller annen form.
Går alt etter tidsplanen får vi tid til kreativ flett i andre teknikker den tredje kursdagen. Da kan det vokse fram flotte plantestativ, eller en lyslykt, et kanskje et stort krussedullhjerte til å ha på en vegg.

Krav til deltakere

  • Det er ingen krav til forkunnskaper, kurset passer for alle, både de som har flettet før og de som prøver for første gang.
  • Ta gjerne med et kraftig forkle om du har, ellers har jeg alt av utstyr og materiale.

 

Scroll to top